2021 Yılının Hayranlık Uyandıran Rüya Evleri

Son Güncellenme Tarihi : 11 Şubat 22

Rüya evleri satın alma gücümüzün olmaması onları merak etmeyeceğimiz anlamına gelmez. Dünya nüfusunun çok çok azının kavuştuğu bu evlerin binlerce özelliği bize ilham kaynağı da olabilir. O zaman gelin geride kalan 2021 yılının öne çıkan rüya evlerine bir bakalım.

Bu evlerin başında Marc Andreessen'in 177 milyon dolarlık Malibu rüya evi, geçen yıl lüks ev alımları listesinin başında yer aldı. Lüksünde anavatanı olan ABD’nin Palm Beach, Hamptons ve ötesindeki diğer lüks mülkleri de görün.

ABD’de tüm emlak piyasasında olduğu gibi lüks konut envanterindeki düşüş ve artan alıcı talebi, üst düzey emlak piyasasını 2021'de rekor fiyatlara sürükledi ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı satışlar 100 milyon doları geride bıraktı. Pandemi devam ederken, ultra zenginler portföylerine eklemek için ikinci (ve üçüncü) evleri aradılar ve konutlarını uzun süre daha konforlu hale getirmek için bir servet harcamaya istekliydiler.

ABD dışında, Avustralya ve Hong Kong'daki lüks mülkler, her iki ülkede de uzun süreli karantina koşulları yaşamasına rağmen, dünyanın en pahalı işlemlerinden bazılarını oluşturdu. Hong Kong'un en büyük satışı , adı açıklanmayan bir alıcının, Mount Nicholson geliştirme alanında yaklaşık 1,2 milyar HKD (veya 150 milyon $) karşılığında iki birim satın aldığı seçkin Peak semtinde gerçekleşti. Sidney'in Finans Bölgesi'ndeki ANZ binasının tepesindeki Boyd Penthouse'un 60 milyon AUD (veya yaklaşık 42,5 milyon ABD Doları) ile bildirilen satışı , Avustralya'nın 2021'deki en yüksek işlemiydi.

Ve lüks emlak piyasasındaki ivme, 2022'de yavaşlama belirtisi göstermiyor. Bu haftanın başlarında, milyarder hedge fon yöneticisi Daniel Och'un Manhattan'daki 220 Central Park South'taki çatı katını yaklaşık 190 milyon dolara sattığı bildirildi. 2019 yılında bu fiyat neredeyse yarı yarıyaydı. Bu fiyat şimdiden 2021'in en yüksek satışını gölgede bırakıyor.

İşte geçen yıl Amerika'da satılan en pahalı ve dikkat çekici lüks evler.

Malibu, Palm Beach ve Hamptons'daki okyanus kıyısındaki mülkler geçen yıl en yüksek satışların çoğunu elde etti, ancak New York'taki bir kat mülkiyeti kulesi de en pahalılar arasında yer aldı. Evalıcıları sadece göz alıcı yerler ve büyük miktarda kare çekim için ödeme yapmıyorlardı. Bu mega satın alımlarda yer alan lüks olanaklar arasında yatak odasına erişim için bir retina tarayıcısı ve plaja giden bir füniküler vardı.

Brooklyn Nets'in sahibi Joe Tsai'nin Oracle'ın kurucularından Larry Ellison'ı ilk düzineden, her zaman olduğu gibi, milyarderler ödül evleri söz konusu olduğunda en kazançlı olanlar arasındaydı. Ellison'ın 80 milyon dolara bir Palm Beach malikanesi satın almas, mevcut kamu kayıtlarına ve yayınlanan raporlara göre geçen yılın en büyük satışının hemen altında kaldı.

Bu arada Aralık ayı, medya kralı Rupert Murdoch tarafından yayılan 340.000 dönümlük bir Montana'nın 200 milyon dolarlık satın alımı ile kapanışını gördü. Emlak satıcısı, milyarder Charles Koch başkanlığındaki Koch Industries'in bir yan kuruluşu olan Matador Cattle Co. idi. Bu mülk, teknik olarak ticari endişeler sebebi ile kapanış fiyatı teyit edilemediğinden bu listeye ve hesaplamaya dahil edilmemiştir.

82,5 milyon dolar (New York)

Brooklyn Nets'in sahibi ve Alibaba'nın kurucu ortağı Joseph Tsai, New York City'deki bir apartman kulesinde toplam 157,5 milyon dolarlık iki işlemle iki tam katlı birim satın aldı . Birimlerin daha pahalısı, 82,5 milyon dolara giden yaklaşık 6.000 konuttu. Anlaşma, 60. ve 61. katlardaki iki apartman dairesini ve 18. kattaki bir stüdyoyu içeriyordu. Satıcılar limited şirketlerdi. Robert AM Stern Architects tarafından tasarlanan 220 Central Park South, müzik ikonu Sting ve aktris karısı Trudie Styler gibi nota alıcıları kendine çekti. Binanın olanakları arasında havuz, fitness kulübü ve restoran bulunmaktadır.

83 milyon dolar (Pasifik Palisades, California)

Kaliforniya, Pacific Palisades'te, yatak odasının geri çekilebilir çatısı gibi olağanüstü özelliklere sahip okyanus manzaralı bir mülk, Aralık ayında 83 milyon dolara satıldı. Satıcı, mega malikane geliştiricisi ve mimar Ardie Tavangarian'dı. Otomotiv sensör firması Luminar Technologies'in 26 yaşındaki milyarder kurucusu ve CEO'su Austin Russell, dönümlük araziye sahip bu mülkü aracılar ile satın aldı. 20.000 metrekarelik evde altı yatak odası ve 18 banyonun yanı sıra kapalı ve açık ev sinemaları ve bir garaj döner tablası bulunuyor. Geliştirici, 2013'te evin tadilatı için yaklaşık 7,3 milyon dolar ödedi. Russell'ın yeni komşuları arasında Tom Hanks ve Rita Wilson var.

85 milyon dolar (Doğu Hampton, New York)

Moda devi Calvin Klein, East Hampton New York'taki yan yana mülklerini 85 milyon dolara aynı alıcı gibi görünen ilgili limited şirketlere sattı. Daha büyük mülk, 6.8 dönümlük tarihi bir kiremit tarzı beş yatak odalı konak, eski karısı Kelly Klein'ın ikametgahıydı. Ve 75 milyon dolara gitti. Bitişik 1,63 dönümlük lot, birleşik satış fiyatının 10 milyon dolarını oluşturuyordu. Saturday Night Live'ın yapımcısı olan kızı Marci Klein, boş parsel için babasıyla birlikte tapu ya ismini yazdırdı. Aynı caddedeki mülk sahipleri arasında, sonbaharda evlerini 60 milyon dolara listeleyen sanat galerisi kurucuları Lloyd ve Barbara Macklowe var.

87 milyon dolar (Malibu, Kaliforniya)

Şubat ayında, sağlıklı içecek girişimcisi ve hayırsever Diana Jenkins, Malibu'daki sahildeki evini 87 milyon dolara WhatsApp'ın kurucu ortağı Jan Koum'a sattı. Ayrıca, 2019'da 100 milyon dolara satın aldığı yandaki mülkün yanı sıra 2020'de eğlence devi Jeffrey Katzenberg'den aldığı 125 milyon dolarlık Beverly Hills mülkünün de sahibidir. Paradise Cove'da kurulan Malibu mülkünün önceki sahipleri arasında milyarder IAC kurucusu Barry Diller ve merhum country şarkıcısı Kenny Rogers yer alıyor. Yaklaşık üç dönümlük uçurumun kenarında bulunana alanda, havuzlu bir bara sahip, okyanus kıyısında bir cabana'ya giden bir füniküler de vardır. Beş yatak odalı bir ana ev, üç yatak odalı bir misafirhane, bir yüzme havuzu ve bir bekçi kulübesi ile yerleşkeyi oluşturuyor.

90 milyon dolar (Manalapan, Florida)

Palm Beach'in hemen güneyindeki Florida, Manalapan'ın zengin ada topluluğunun genişliğini kapsayan yeni inşa edilmiş, okyanus kıyısında bir mülk, Aralık ayında 90 milyon dolardan fazla bir alıcı buldu. Yaklaşık iki dönüm üzerine kurulu mülk, hedge fon kurucusu Paul Saunders ve eşi Victoria tarafından satıldı. Okyanus boyunca 200 metreden fazla olan ve Intracoastal Waterway'de bir rıhtım bulunan araziyi 2018'de 14,5 milyon dolara satın aldılar. Manalapan'ı evim diyebilecek diğerlerinin yanı sıra kendi kendine yardım gurusu Tony Robbins ve müzisyen Yanni de var. Beş yatak odalı evde bir golf simülatör odası, bir açık hava golf sahası, bir açık mutfak ve bir yüzme havuzu bulunmaktadır.

94 milyon dolar (Manalapan, Florida)

İlk halka açık 195 milyon dolar olarak listelenmesinden altı yıl sonra, Florida'da okyanus kıyısındaki bir mülk Mart 2021'de 94 milyon doların biraz üzerinde el değiştirdi. Manalapan bariyer adasındaki Palm Beach ve Delray Beach arasındaki 15 dönümlük yerleşke, 1980'lerden beri sahibi olan medya öncüsü William B. Ziff Jr.'ın ailesi tarafından satıldı. Mülkün ortasındaki 1940'lardan kalma konak, bir zamanlar Truman Capote'nin zengin kuğular çevresinde bir yer işgal eden sosyetik ve moda ikonu Gloria Guinness'in eviydi. Mülk, adayı iki tarafı deniz kıyısı ile kaplamaktadır. 62.200 metrekarelik bileşik, 33 yatak odasına ve 38 eksiksiz banyoya sahiptir.

95 Milyon Dolar (Palm Beach, Florida)

Güvenlik sistemleri girişimcisi Edward G. (Chris) Watkins, saat üreticisi EG Watkins'in torunu, okyanus kıyısındaki Palm Beach malikanesini 95 milyon dolara sattı. Edward G. (Chris) Watkins, büyükbabasının şirketi Simplex Time Recorder Co.'yu genişleterek ve 2001'de 1.2 milyar dolara Tyco'ya satarak servet kazanmıştı. Watkins, aynı yıl mülkü 17.7 milyon dolara satın almış ve 28.000 metrekareden fazla konutu inşa etmişti. Yedi yatak odalı Akdeniz konağı 110 milyon dolar olarak listelenmişti.

105 milyon dolar (Southampton, New York)

Finansör Brenda Earl, Ekim ayında Southampton, New York'ta 42 dönümlük bir araziyi 105 milyon dolara sattı. Jule Pond olarak bilinen mülk, çeyrek mile yakın mesafedeki Hamptons'taki en geniş sahil cephesine sahiptir. 1960 civarında Henry Ford'un torunu Henry Ford II tarafından geliştirildi. Yatırım firması Zweig-Dimenna'nın eski bir ortağı olan Earl, sekizgen bir resepsiyon odası, 48 fit uzunluğunda bir oturma odası ve 12 yatak odası da dahil olmak üzere ana evi yeniledi. Ve 20.000 metrekareye genişletti. Geniş çimenlik ve olgun ağaçlar, uzun, kapılı bir araba yolundan erişilen ana evi çevreliyor. Sitede ayrıca bir basketbol ve tenis kortu, koi göleti ve yüzme havuzu bulunan bir meditasyon bahçesi vardır.

110 Milyon Dolar (Palm Beach, Florida)

Alman girişimci ve hayırsever Dr. Ernst Langner tarafından yönetilen bir vakıf, Haziran ayında Palm Beach'te göl kıyısından okyanusa kıyısı olan bir mülkü 109,6 milyon dolara kimliği belirsiz bir alıcıya sattı. Lake Worth Lagünü ile Atlantik arasında yer alan 2,7 dönümlük mülk, dokuz yatak odası, bir şarap odası ve bir spor salonu içeren 16.000 metrekarelik bir malikaneye sahiptir. Langner ve eşi Nataly, on yıl önce mülkü 23,5 milyon dolara satın aldı. Mevcut evi yerle bir etti ve üstü kapalı bir yüzme havuzu içeren gösterişli yeni konutu inşa etti.

133 milyon dolar (Bel-Air, Kaliforniya)

Raporlara göre, Coinbase CEO'su Brian Armstrong, Aralık ayında Los Angeles'ta 133 milyon dolarlık çağdaş bir malikane satın almak için kripto imparatorluğunun bir parçasını nakit olarak kullandı. Bir zamanlar milyarder Seagram'ın varisi Charles Bronfman'ın kızının sahibi olduğu 19.000 metrekarelik ev, Los Angeles'ın en zengin bölgelerinden biri olan Bel-Air'de 4.6 dönümlük bir arazi üzerinde oturuyor. Ünlü mimar Paul R. Williams tarafından tasarlanan yatak odalı konukevine sahip mülkün içerisinde ev sineması, spor salonu, spa ve çift yükseklikte yemek odası gibi olanaklar yer alıyor.

177 Milyon Dolar (Malibu, Kaliforniya)

Kasım ayında, girişimci ve risk sermayedarı Marc Andreessen ve eşi Laura Arrillaga-Andreessen, Malibu, California'nın Paradise Cove bölgesinde sahil boyunca uzanan yedi dönümlük bir mülk için 177 milyon dolar ödedi. Satıcılar, kadın modasının kralı Serge Azria ve eşi Florence idi. Azrias'ın 2013 yılında 41 milyon dolara satın alınmasından bu yana mülk kapsamlı bir şekilde yenilenmiş ve güncellenmiştir. Yaklaşık 10.000 metrekarelik okyanus manzaralı malikaneye iki misafirhane, bahçeler ve bir yüzme havuzu eşlik ediyor.



Diğer Haberler