Başarılı Bir Girişimci Nasıl Olunur?

Son Güncellenme Tarihi : 05 Eylül 22

Sizi bir gecede zengin ve başarılı bir girişimciye dönüştürebilecek bir sihirin olmadığını baştan belirtmek önemlidir. Bununla birlikte, başarılı olmak için çok çalışmaya hazır olanlar için, başarılı iş adamlarını ve kadınları diğerlerinden ayırmaya yardımcı olabilecek girişimcilik becerilerinin neredeyse formüle edilmiş bir karışımı vardır:

Bir Girişimcinin 7 Temel Özelliği Nedir?

1)    Hayır cevabını kabul etmeyin
2)    En iyisinden öğrenin
3)    Aç ve hırslı kalın
4)    Asla hareketsiz durmayın; zamanla gelişin
5)    Uzun vadeli iş ilişkilerini besleyin
6)    Çevrenizdekilere ilham verin
7)    Yalnızca elektronik tablonuza değil, içgüdülerinize güvenin
Başarılı bir girişimci olmak bir gecede olmaz; ancak, zirveye giden iş adamlarının ve kadınların çoğunda aşağıdaki özelliklerin tipik olduğunu göreceksiniz:

1)    Hayır Cevabını Kabul Etmeyin
Başarılı girişimciler ne kadar geri çevrilme ve ret cevabı alırsa alsınlar, her zaman kendilerini toparlamaya ve zirveye alternatif bir yol bulmaya hazırdırlar. Bir iş fikrini akıl aleminden alıp kârlı bir işe dönüştürmek için gereken işte bu tür bir azimdir.
Başarısızlık korkusu, birçok girişimcinin yol kenarına düşmesinin bir nedenidir. Başarılı girişimciler başarısızlığı olumlu bir deneyim olarak görürler. Tüm bunlar gelecekte öğrenilecek ve üstesinden gelinecek bir şeydir. Başarıya giden yolda tüm girişimciler kaçınılmaz olarak hata yapar. Ancak en önemlisi, başarısızlıklarınıza sahip çıkmanız ve geri tepmelerin tüm sorumluluğunu üstlenmeniz ve hızla ilerlemenizdir.

2)    En İyisinden Öğrenin
Zamanımızın en iyi girişimcileri bile, tek başlarına yola çıkmadan önce sektörlerindeki diğer uzmanlarla birlikte çalıştılar. Uygun bir danışman bulmak, bir bütün olarak sektörünüz ve daha da önemlisi kendi işinizi yönetmenin çeşitli yönleri hakkında daha fazla bilgi edinmenin harika bir yoludur. Mentorunuz iş hayatında hatalar yapmış olabilir. Ancak aynı şekilde bu onları ders almak için mükemmel bir insan yapar ve size nerede yanlış yaptıklarını anlama şansı verir.

3)    Aç Ve Hırslı Kalın
Başarılı bir iş yürütmek, başarılı girişimciler için bir ego yolculuğu değildir. Müşterilerini aç ve hırslı tutan şey, büyüme ve müşterilerine daha iyi bir ürün veya hizmet sunma arzusudur. Bir girişimcinin yeni şeyler öğrenmek istemeyi bıraktığı an, gönül rahatlığının devreye girdiği ve başkalarının sizi ele geçirmesine ve sizi geride bırakmasına izin verdiği andır. Bu da bizi güzel bir şekilde yavaşlatır.

4)    Asla Hareketsiz Durmayın; Zamanla Gelişin
Başarılı bir girişimci, işlerini daha güçlü ve verimli hale getirebilecek yeni yöntemleri, süreçleri veya teknolojiyi öğrenme ve bunlara uyum sağlama becerisine sahip iş çevikliği gerektirir. Pazar ihtiyaçları her zaman dinamik olmuştur: hem iş dünyası hem de tüketici dünyası sürekli değişmektedir ve yıllar, hatta aylar önce işe yarayan şey yarın çalışmayabilir.
Başarılı girişimciler, tekliflerini geliştirmek ve müşterilerinin ve bir bütün olarak pazarın ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için yeni fırsatlar olduğunda kabul etmekten asla gurur duymazlar. Tamamen sizin ihtiyaçlarınız için geliştirilmiş bir ürün, daha çok bir hobi olarak sınıflandırılabilir. Ancak pazar için geliştirilen bir ürün, gelişen pazar ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmalıdır.

5)    Uzun Vadeli İş İlişkilerini Besleyin
Bunun ikinci yolu yok, iş ilişkileri önemlidir. Hemen hemen her zaman işletmeler sevdikleri ve güvendikleri şirketlerle çalışmayı tercih edeceklerdir. Sektörünüzdeki benzer düşünen girişimcilerle uzun vadeli iş ilişkileri geliştirme yeteneğiniz, işin uzun vadeli başarısındaki kilit faktörlerden biri olacaktır. Çoğu girişimci, yeni müşteriler elde etmeye zaman ve para yatırmaktansa, sürekli müşterilerden iş almanın çok daha kolay olduğu konusunda hemfikirdir.
İş ilişkileri aynı zamanda finansmana erişimi de içerir. Her girişimci, iş tekliflerinin yerleşik bir şirket haline geldiğini görmek için en iyi fırsatı ister. Bu, girişimcilerin yüksek oranda yatırım yapılabilir hale gelmeleri gerektiği anlamına gelir. Melek ve tohum yatırımcıları, risk sermayedarları, özel yatırımcılar ve hatta bankalarla ilişkileri besleyerek, bu çok önemli girişimci finansmanını güvence altına almak için çarkları harekete geçirebilirsiniz.

6)    Çevrenizdekilere İlham Verin
En zengin, en deneyimli girişimciler bile her şeyde iyi olamaz! Tüm girişimciler, çevrelerinde becerilerini tamamlayan bir insan ekibine ihtiyaç duyar. Gerçek beceri, yalnızca sizi destekleyecek mümkün olan en iyi ekibi işe almak değil, aynı zamanda vizyonunuzu ve tutkunuzu paylaşan insanları işe almaktır. Ekibinize ilham vererek ve onlara yatırım yaparak, sadece onlar başarılı olmayacak, aynı zamanda işin kendisi de başarılı olacaktır.

7)    Yalnızca Elektronik Tablonuza Değil, İçgüdülerinize Güvenin!
Bazen girişimciler, elektronik tablolarına ve verilerine bağlı kalmaktan suçlu bulunabilirler. Ancak, gerçek iş dünyasında hiçbir zaman bu kadar siyah ve beyaz olmaz! Bazı durumlarda, içgüdüleriniz ve kalbiniz hala karar vermede en iyi rehberinizdir. Sonuçta, hiç kimse işiniz hakkında sizin kadar çok şey bilmiyor!



Diğer Haberler