Emlak ve konut piyasasındaki mülklere bakıyorsunuz ve bungalov kelimesi çekiciliğinin yanında sizi zorlamaya devam ediyor olabilir. Bungolov kulağa hoş geliyor ama bu konut terimi aslında ne anlama geliyor? Bungalov evlerin tanımlayıcı özelliklerini ve kökenlerini ve bir evde yaşamanın avantajlarını öğrenmek için okumaya devam edin.
Bungalov Nedir?
Bungalov ev, tek katlı veya bir buçuk katlı bir ev, kabin veya kır evi türüdür. Bir bungalov yarım katlıysa, genellikle eğimli olan çatıya inşa edilir.
Bungalovların diğer özellikleri şunlardır:
Alçak eğimli çatı: Eğimli çatı, bir bungalovu hemen ayırt etmenize ve onu ahır tarzı bir evden hemen ayırmanıza yardımcı olacak bir özelliktir.
Kompakt ayak izi: Bungalovların genellikle küçük ve şirin olduğu bilinir ve tipik tek aile evlerinden daha az kare görüntüsü vardır.
Açık kat planı: Bir bungalovdaki oturma odası, mutfak, yemek alanı, depo ve hatta bazen yatak odaları dahil tüm yaşam alanları, odalara bölünmek yerine açık olma eğilimindedir. Tüm bungalovlar bu özelliğe sahip olmasa da, bungalovun başlangıç hikayesinin ve kalıcı çekiciliğinin ayrılmaz bir parçasıdır. Tek katlı, açık kat planları, inşaat ve altyapı kurulumunu daha hızlı ve daha ucuz hale getirir ve genellikle zaman içinde daha az bakım gerektirir.
Ön sundurma: Birçok bungalov, sakinlerine açık havada ek yaşam alanı sunmak için ön verandalara sahiptir.
Zanaatkar mimari tarzı: Bungalov evler basit tasarımlar, ince işçilik ve doğal malzemelerle ilişkilendirilir. Esnaf tarzı mimarlar, 20. yüzyılın başlarında konut tipine aşık olmuş ve bunun sonucunda birçok bungalov estetiğini yansıtmaktadır. Doğal çevrelerine sorunsuz bir şekilde uyum sağlamaları için lekeli veya koyu yeşil veya kahverengiye boyanabilirler.
Kentsel alanlarda veya yakınında yer alan: Bungalovlar, bir apartman dairesinden fazlasını isteyen, ancak tam bir tek aile evi istemeyen şehir sakinleri arasında popüler hale geldi ve hala popülerliğini koruyor. Az yer kaplamaları, onları şehirlere veya varoşlarına çok uygun hale getirir. Bu, onları genellikle kırsal alanlarda bulunan kulübeler gibi diğer küçük konutlardan ayırır.
Bungalovların Kısa Bir Tarihi
Bungalov evler aslen İngiliz yönetimi sırasında, belki de 17. yüzyılın ortalarında, büyükelçiler ve gezginler için gündelik konutlar olarak hizmet ettikleri Bengal, Hindistan'da inşa edildi. Bungalovlar 19. yüzyılın ortalarında İngiltere'de popüler hale geldi.
Bungalovlar, 20. yüzyılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri'nde, özellikle de Los Angeles’ın kentsel yayılmasının küçük müstakil evlere talep yarattığı Güney Kaliforniya'da popüler hale geldi. Temel özellikleri Güney Kaliforniya'da meydana gelen mimari hareketlerle uyumlu olduğundan, bungalov mimari ve tasarımdaki önde gelen sesler arasında birçok savunucu buldu. Oradan, stil ülke genelinde çoğaldı ve muazzam bir popülerliğin tadını çıkardı.
Chicago'da bungalovlar, altında tam bir bodrum bulunan bir buçuk katlı evler olarak bilinir. Dar şehir parsellerinde oturmak üzere tasarlanan bu yapıların daha geniş yerine daha uzun olduğu bilinmektedir. Tuğla konstrüksiyona, geniş çıkıntılara sahip düşük eğimli kırma çatılara ve sokak seviyesinden yükselen basamaklı revaklara sahiptirler.
Bungalovlar aynı zamanda çağdaş prefabrik evlerin habercisiydi. 1930'larda popülerliklerinin zirvesindeyken, bazı şirketler inşaat için gereken her şeyin paketlenip sahaya gönderildiği ve yerel ustalar tarafından monte edildiği bungalov "kitleri" geliştirdi.
Bungalovda Yaşamanın Avantajları
Bugün, bungalov evler, özellikle pahalı şehir merkezlerinde, satın alınabilirlik temel değerleriyle hala ilişkilendirilmektedir. İşte bir bungalovda yaşamanın en büyük 3 avantajı.
Ekonomiklik: Bungalovlar kompakt olduğundan ve genellikle çok fazla yatak odasına sahip olmadığından, büyük bir binada bir apartman dairesi veya apartman dairesi yerine kendi konut yapısını isteyenler için uygun fiyatlı seçeneklerdir.
Mahremiyet: Bir apartman dairesi, apartman dairesi veya şehir evinden daha fazla mahremiyet sunmanın yanı sıra - hepsi duvarları diğer birimlerle paylaşıyor - bungalovlar, genellikle mahremiyet ekleyebilecek ağaçlar ve diğer çevre düzenlemeleri için kendi arsalarında alana sahiptir.
Erişilebilirlik: Bungalovların tek katlı tasarımı, onları hareket zorluğu çeken herkes için ideal kılar.
Ev arkadaşlarıyla bir evi paylaşmak, kentsel yaşamın tadını çıkarmanın uygun maliyetli bir yoludur. Bungalov evleri, ortak yaşam için tasarlanmıştır, en iyi mahallelerde bulunur ve ortak alanların döşenmesi, aylık temizliklerin planlanması ve ödemelerin yapılması gibi ayrıntılarla ilgilenir. İster oda arkadaşlarınız olsun, ister yenilerini arıyor olun, üzerinde adınızın yazılı olduğu bir Bungalov mutlaka vardır. Sadece kalbinizi takip edin ve o bungalovunuzu bulun.