2018 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı.

Son Güncellenme Tarihi : 02 Mart 18

2018 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinde ilk taksit dönemi başladı. Gayrimenkul sahipleri ile işyeri kullanıcıları (malik ya da kiracı) bugünden itibaren vergi borcunun ilk taksitini ya da tamamını ödeyebilecek. Ödemelerini 2 taksitli olarak yapmayı tercih edenler ikinci taksitlerini Kasım ayı içerisinde ödeyecek.

Emlak ve çevre temizlik vergisinde ilk taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Buna göre ödemeler 3 aylık bir dönem içerisinde yapılabilecek. 

Mükellefler vergi borcunu bağlı oldukları ilçe belediyesine ödeyecek. Ancak gayrimenkulün bir başka şehirde bulunması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabilecek.

Kimler emlak vergisini ödemeyecek?

Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yer alan muafiyet koşullarını taşıyan mesken sahipleri emlak vergisi ödemeyecek. Emlak vergisi muafiyeti için bir dilekçe ile belediyeye başvurulması gerekecek. Muafiyetten habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi ise 5 yıl geriye dönük olarak iade alınabilecek.

Muafiyet koşulları: 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmak. Bu şartı sağlayan, ev hanımları, hiçbir geliri olmayanlar, emekliler, gaziler, şehitlerin yakınları, dul ve yetimler ile engelliler muaf olabiliyor.

Ayrıca 2018'de satın alınan gayrimenkul için emlak vergisi sorumluluğu da 2019'da başlayacak. Dolayısı ile bu sene yeni satın alınan gayrimenkul için vergi ödenmeyecek. (Emlakkulisi)

Kaynak: projepedia.com

 

 



Diğer Haberler