Duşakabin Camları ve Banyo Nasıl Temizlenir

Son Güncellenme Tarihi : 21 Kasım 20

Banyo temizlemek sevilmeyen ev işlerinde kesinlikle o listenin de son sırasında yer alır. Yeni taşındığınız bir evde ilk yapılması gereken işlerinde başında banyo temizliği gelecektir. Banyoların en çok kirlenen ve en temiz olması gereken yerleri ise duş bölümleridir. Modern tasarım evlerin vazgeçilmesi duşakabinler ise en çok kirlenen çoğunluğu cam ve pleksi glass olması sebebi ile daha da kir gösteren yerlerdir. Makalemizde size yardımcı olmayı hedefliyoruz. Hangi araçların ve yöntemlerin bu cam duşakabin duvarlarını ve kapıları pırıl pırıl temiz tutacağını görün.

İlk yardımcınız silecek aparatıdır. Çoğu insan ev işlerinden nefret eder. Hele ki hangi temizlik işi, kullanımdan sonra duşakabin temizlemekten ve kapısını silkelemekten daha zor? Sert su lekelerini, mineral birikimini ve küfü azaltmaya yönelik görünüşte makul bir taleptir. Her duştan sonra bir silecek kullanmak zamanınız, sabrınız, enerjiniz veya tümü eksik olmadıkça mükemmeldir.

Her duştan sonra bir de silecek ile duşakabine bakım yapmak herkesin tercihi değildir. Silecek kullanmayanlar için, duşta cam kapı yerine perdeli bir duş kullanmayı tercih etmek, nadir olmayan bir zaman kazandıran bir numaradır.

Fakat herkeste bir banyo perdesi ile bir banyonun dekorasyonunu geçiştirmek istemez. Bazen de yeni taşındığınız ev veya tadilat yapılmış bir banyo da tercih sizin elinizde değildir. Bu yüzden yeni tadilat yapılmış, tamamen cam ana banyo duşlarını temizlemek için daha iyi bir yol olmalı. Ve pek çok yol var.

Silecekler ve Mikrofiber Bezler

Silecek, bir yüzeyden bir şeyi (bu durumda su) temizlemek veya çıkarmak için kullanılan bir sapı ve uzun, düz bir lastik bıçağı olan ön cam sileceği benzeri bir alettir.

Bazı sileceklerde kolay erişim ve saklama için duvarlara tutturmak için vantuzlar bulunurken, bazıları stil bilincine sahip olanlar için renkli veya paslanmaz çelik bağlantı parçaları ile satışa sunulur. Hepsi aynı şekilde mi çalışıyor? Özetle, evet.

Ev temizliğini ve temizlik işlerini profesyonel olarak sağlayanlar da dahil olmak üzere birçok kişi için mikrofiber bezler, su lekelenmesine ve birikmesine karşı tercih edilen bir silahtır. Ve kapı kolları, dar köşeler ve alt kısımlar gibi ulaşılması zor yerlere girme yetenekleriyle ödüllendirilir.

Her kullanımdan sonra uzmanlar, bezleri sıkıca sıkarak kurutulmasını ve haftada en az bir kez yıkayarak kullanılmasını tavsiye ediyorlar.

Günlük Duş Temizleyicileri

Bu tür temizlik yardımcılarını marketlerde bulabilirsiniz. Duşu sildikten sonra tekrar kirlenmesini engelleyen bu kimyasallar daha aylık veya iki aylık sıklıkla yapacağınız büyük duşakabin temizliğinden sizi kurtaracaklardır. Marketlerden bu tür koruyucu bakım karışımlarını bulabileceğiniz gibi kendi karışımınızı kullanarak günlük temizleme hızlı bir şekilde işi bitirin.

Günlük bakımın en iyi yanı: Duşu sık sık derinlemesine temizlemenize gerek kalmayacak ve cam her zaman ışıltılı ve saydam kalacaktır.

Kendi Günlük Duş Temizleme Spreyinizi Yapın

Yarım fincan hidrojen peroksiti, yarım fincan tuvalet ispirtosunu (doğal yağ giderici ), 1 tatlı kaşığı sıvı bulaşık sabunu ve 1 çorba kaşığı bulaşık makinesi parlatıcıyı yaklaşık 1 litrelik sprey şişesine koyun karıştırın. Ardından, şişeyi suyla doldurun ve kapattıktan sonra, malzemeleri köpürtmeden, birleştirmek için şişeyi hafifçe ileri geri sallayın. Yaptığınız karışımı güneş ışığından uzakta saklayın.

Derin Temizlik

Ancak hayat daha zorlu ilerler ve gerçekleşir. Ve gerçekleştiğinde, günlük bakım gibi şeyler arka planda kalabilir. Cam duşakabinleri için bu, birikme, kir ve banyo zamanı aralarında derin temizlik anlamına gelir. Ne yazık ki, bu temizliğin basit bir sileceğin yapabileceklerinin ötesinde olacağı anlamı gelir.

En Mantıklı Çözüm! Bir Ev Temizleme Hizmeti Kiralayın, Banyonuzu Yeni Gibi Olsun

Tamam bu mantıklı çözüm her zaman size uymayabilir. Ama en mantıklı olan olmadığını kim iddia edebilir?

Bu durumda derin temizlik için kimyasallara geri dönmekten başka çare yok. Kirli pisliği (Tiksindirici değil mi?) ve sert su lekelerini temizlemek için, birçok tüketici sünger gibi ürünlerle mücadeleye girişiyor. Diğer kesim ise kuru bezlerin yeniden kullanılmasını önermektedir (sadece ıslatın ve ovalayın). Fakat bu ürünlerin yüzeyine ekleyeceğiniz kimyasallardan cildinizi korumak için temizlik eldivenleri mutlaka kullanın. Kimyasallar sandığınızdan çok daha uzun süreli cildinizi tahriş ediyorlar.

Peki kimyasal parçalayıcılar kullanmak zorunda mısınız? Hayır! Organik bileşenlerden üretilmiş, doğada biyolojik olarak parçalanabilen, toksik olmayan temizleyici yağ gidericileri kullanabilirsiniz. (OrganikSitem.Com u denediniz mi?) Kullanım tavsiyesi: Bir ölçek organik temizleyiciyi bir sprey şişesinde beş ölçek suyla karıştırın ve yüzeye sıkarak kullanın.

İpucu: Suyu önce şişeye, ardından ürün şişeye koyduğunuzdan emin olun. Aksi takdirde köpüren baloncuklar işi daha da sıkıcı hale getirebilir.

Doğal Bir Alternatif

Organik temizleyicileri kendinizde yapabilirsiniz. Kabartma tozu ve su karışımı, birçok uzmanın garanti verdiği pislikle savaşan bir ovalama karışımızdır. Karışım için ölçümler, ne kadar ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak değişecektir. Başlamak için yarım fincan karbonat kullanmayı deneyin, ardından kalın bir macun yapmak için gerektiği kadar su ekleyin. Aşındırıcı olmayan bir sünger kullanarak camı fırçalayın ve sirke ile durulayın.

Uzun Vadeli Çözümler

Temiz, ışıltılı bir yüzeye ulaştığınızda, daha uzun süre dayanması için yapabileceğiniz birkaç şey de var.

Buradaki büyük fikir, yüzeye yapışamazlarsa sert su ve sabun kalıntılarının birikmeyeceğidir. Teflon camları düşünün. Bu ürünler, suyu yüzeylerden uzaklaştırmak için tasarlandı ve hala banyo kullanımı için yaratılmamış olsalar da konsept hala geçerli. Bu tür yüzeyden suyun akıp gitmesini sağlayan ürünler hırdavat marketlerinde otomotiv bölümünde bulunuyorlar. Araçların ön camlarındaki suyu kaydırmak için pazarlanıyorlar, ancak bu ürünleri duşakabin cam duvarlı duşlar için de neden kullanmayacaksınız.

Nasıl yapılır: Ürünü temiz cama püskürtün (fayans, metal ve duş zemininden kaçınmaya dikkat edin). Ve her üç ila dört haftada bir tekrar uygulayın. Bazıları bu bakım yönteminden sonra silecekleri atacaklar!

Duşun Temizlemesi Zor Sinir Bozucu Metal Parçalarını Temizlemek

Metal üzerinde kirleri tutacak mikro delikleri veya yarıkları kapatmanız için sirke kullanabilirsiniz. Sirke ile temizlediğiniz yüzeyi bir gece bekletin ve sabaha silerek temizleyin. Duşun metal yüzeylerindeki parlamaya yeni bir anlam katın!

Kalıp Sabunu Yasaklayın

Son olarak, duş temizliğinden kurtulmak için, duşları ortadan kaldırmadan veya spor salonundaki tesisleri kullanmak gibi alternatifleri yapmadan önce cam yüzeylerdeki leke ve sabun köpüğü miktarını önemli ölçüde azaltmak istiyorsanız, temizlik uzmanları şu tavsiyeyi sunuyor: Kalıp sabunu yasaklayın.

Neredeyse tüm kalıp sabunları, birikmeyi oluşturan talk içerir. Talk içermeyen bir sabuna (Dove veya doğal sabun gibi) geçmeyi düşünün veya bunun yerine sıvı sabunu tercih edin.

Elbette bu herşeyi yoluna koymayacak. Bu nedenle yine de bazı düzenli bakımlar gerekecektir. Sadece artık bu önerilerden sonra eskisi kadar zaman almayacaklar.



Diğer Haberler